Cloud veiligheid

Cloud computing is zeker een revolutie in de wereld van internet-technologie. Met de cloud zijn nieuwe dingen mogelijk en het bespaart zowel tijd als energie. In ruil daarvoor zijn de kosten naar beneden gegaan.

Het is echter algemeen bekend dat alles heeft een positieve en een negatieve kant heeft. De cloud is geen uitzondering, want er zijn een aantal bezwaren van klanten – vooral als het gaat om de kwestie van de veiligheid. Aangezien de mechanismen van de cloud worden gecontroleerd door onzichtbare mensen op onbekende plaatsen.

bezorgdheid over veiligheid

Er zijn twee grote mazen in de wet als het gaat om de veiligheid van de cloud. Ten eerste, bezorgdheid over over hackers die toegang tot je gegevens verkrijgen. Dit kan leiden tot het lekken van geheime of persoonlijke informatie zoals met Sony onlangs is gebeurt, houdt echter rekening dat Sony niet is gespecialiseerd in data opslag in de cloud en al met al bekend staan om hun slechte beveiliging, een cloud provider is gespecialiseerd in data opslag en de beveiliging van die data. Hackers kunnen profiteren van je gegevens of de gegevens kunnen worden gebruikt om je bedrijf te beschadigen, de kans hierop is dus nihiel omdat het veilig stellen van jouw data, de core business is van iedere cloud provider. Het tweede type van zorg is de storing van de infrastructuur van de cloud opslag diensten. Er zijn een paar bedrijven zoals Ma.gnolia die zijn ingestort waarbij verlies van essentiële gegevens van klanten onvermijdelijk is gebleken.

Cloud provider voorwaarden

Er is geen twijfel over mogelijk dat deze zorgen niet voor niets zijn. Echter, het antwoord op de veiligheid ligt bij de cloud service provider. Voordat je je registreert voor een gratis account of overgaat tot het huren van opslag ruimte bij een cloud opslag bedrijf, lees eerst goed de algemene voorwaarden. Enige onregelmatigheden in het beleid zijn niet makkelijk te achterhalen, ze zijn verwerkt in de kleine lettertjes. De cloud reviews op deze website zullen met de tijd worden aangevuld om jou op de hoogte te stellen van eventuele misleidende voorwaarden. Dit kost tijd, reacties van gebruikers zijn daarom welkom!

Veiligheid is de core business van cloud providers

Je zult versteld staan van het veiligheids beleid  dat de meeste cloud providers hanteren. Voor het geval gegevens worden gestolen of verloren gaan, is de cloud provider genoodzaakt een oorzaak op te geven en daarom dus een streng veiligheids beleid te voeren. Tevens is iedere cloud provider genoodzaakt een oplossing te bieden bij verlies van gegevens, waarom zou je anders gebruik maken van de cloud? De meeste cloud providers hebben echter een top beleid en sluiten eigenlijk uit dat jouw gegevens verloren kunnen gaan. Er zijn tot op heden geen cloud providers die anders dan door financiële problemen, gegevens zijn verloren. De meeste veronderstellingen van cloud providers kloppen dus en zijn dus veilig.

Is cloud opslag veilig? Cloud opslag heeft zijn eigen gebreken en nadelen maar ondanks alle voordelen, is er bezorgdheid over de veiligheid. De cloud is niet perfect en onaantastbaar, echter worden de meeste veiligheids risico’s tijdig opgemerkt en verholpen. Cloud providers zijn pro-actief en hebben altijd een plan voor wanneer het fout gaat, de huidige cloud providers zijn nog jonge bedrijven, risico management is en blijft hun core business. Wil je echt zeker zijn van je gegevens, schaf dan een cloud box aan voor een extra back-up van al je gegevens, nadeel van opslag hardware is dat de levensduur vaak meer is dan 10 jaar, waardoor de cloud toch noodzakelijk blijkt.