Voordelen van cloud

De voordelen voor bedrijf

Verhuizen naar de cloud is voor elk bedrijf een stap vooruit met als winst een scala aan diensten. Cloud computing is immers uitgegroeid tot een steunpilaar van de technologie. Grote bedrijven zijn in staat om hun doelen te bereiken door hun activiteiten te verplaatsen naar cloud.

Het gaat allemaal over het versoepelen van de workflow, een naadloze stroom van werk en activiteiten in ieder bedrijf. Het is duidelijk dat er vele voordelen zijn met het gebruik van de cloud. Dit artikel geeft u een gedetailleerde blik in de voornaamste voordelen van de cloud.

Schaalvoordeel

Met de cloud verhoog je de productiviteit, zelfs als met weinig mensen werkt. Dit komt doordat de output sterk verhoogd, resultaten worden sneller behaald. Bovendien is het een zekere manier om verspilling van middelen te verminderen, omdat je alleen betaald voor de service als je het nodig hebt. Dit is in tegenstelling tot wat bedrijven in het verleden deden, toen werd er nog geïnvesteerd in dure software en hardware, zelfs wanneer deze niet nodig waren. In de cloud worden kosten per eenheid aangeboden, waardoor de kosten omlaag gaan en het bedrijf schaalvoordelen geniet.

Geen noodzaak van onderhoud meer

Omdat je geen eventuele software of gespecialiseerde hardware meer nodig hebt om om de doelen te bereiken, is er geen onderhoud nodig. Dit zorgt voor besparing in de bedrijfskosten, waardoor het bedrijf meer geld kan verdienen en dus meer kan investeren in personeel of kwaliteit van dienstverlening.

Overal toegang

Zolang werknemers toegang hebben tot internet, kunnen zij overal ter wereld inloggen op de cloud. Dit heeft deze technologie veelzijdig gemaakt en heeft een nieuwe visie bewerkstelligd die internationaal wordt aangehaald. In dit opzicht kan een bedrijf verder wereldwijd verder groeien door ervoor te zorgen dat alle werknemers goed zijn aangesloten op de cloud, tevens verhoogd de productiviteit doordat personeel meer autonomie genieten.

Beter projectbeheer

Aangezien je toegang tot alle projecten is gecentraliseerd in de cloud, kun je effectiever toezicht uitoefenen. Zodoende wordt er effectiever gewerkt en worden verantwoordelijkheden nauwlettender in de gaten gehouden. Het bewaken van de bedrijfsvoering wordt met de cloud een zeer eenvoudige taak. Er komt dus meer tijd vrij voor belangrijke zaken die resultaat geven.

Minder opleiding nodig

De cloud systemen zijn eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen, daardoor is de noodzaak om personeel op te leiden sterk verminderd. Met een verminderd personeelsbestand, werk je met meer competente mensen en wordt de productiviteit hoog gehouden. Het personeel hoeft niet te leren over software en hardware-infrastructuur, hetgeen dus een hoop tijd bespaart.

Gegevens backup

In de cloud, wordt altijd een back-up van data gemaakt, er is geen angst voor verlies van gegevens. Daarom kan personeel haar taken uitvoeren met de wetenschap dat hun werk volledig vrij is risico’s. Conventionele systemen garanderen geen back-up van gegevens, tenzij dure data recovery maatregelen worden afgedwongen. Met cloud-diensten, kun je al je angsten laten rusten.


 

De voordelen voor particulier

Vermijdt menselijke of natuurlijke invloeden

Rampen als gevolg van menselijke of natuurlijke oorzaken kunnen voorkomen worden, de computer is hier zeer gevoelig voor. Sommige van deze rampen zijn onder andere overstromingen, brand of stroompieken, en kunnen al jouw kostbare bestanden vernietigen. Naast deze natuurlijke calamiteiten, worden lokaal opgeslagen gegevens niet altijd behouden als gevolg van defecte hardware, bijvoorbeeld een kapotte hardeschrijf

Het is moeilijk te voorspellen wanneer en waar een ramp zal toeslaan, maar je kunt je gegevens opslaan in de cloud via een opslag management service, ofwel een cloud opslag provider. Deze data storage service zal ervoor zorgen dat je bestanden veilig worden opgeslagen en ze kunnen op elk moment worden opgehaald.

Onbeperkt opslagruimte

Cloud opslag kan onbeperkte opslagruimte leveren tegen een relatief voordelige vergoeding. Dit betekent dat de gebruiker een groot aantal bestanden kan opslaan, omdat de service nooit tegen een limiet oploopt. Cloud opslag biedt een aantal handige functies die het mogelijk maken om bestanden op een eenvoudige en handige manier te delen en te uploaden. Vrijwel iedere cloud provider biedt offline synchronisatie, het delen van mappen en wereldwijd toegang.

Overal toegang

Met online opslag heb je de mogelijkheid om digitale bestanden op te slaan en toegang te hebben tot die gegevens vanaf verschillende apparaten, zoals mobiele apparaten en meerdere computers of tablets. Cloud opslag is een krachtige dienst en is tegelijkertijd eenvoudig genoeg voor de meeste mensen om te gebruiken. Deze cloud opslag wordt aangevuld met steun en hulp opties. Directe klantondersteuning wordt aangeboden via e-mail, live chat en telefoon. Bij grote backups waarvoor de internet verbinding niet voldoende is, is er een optie om een hardeschrijf toegestuurd te krijgen, dit verschild per cloud provider.

Een cloud voor iedereen

Cloud computing-technologie kan in verschillende vormen worden gebruikt zoals private clouds, publieke clouds en hybride clouds. Deze cloud technologien veranderen de manier waarop bedrijven en particulieren omgaan met data, zo kan cloud technologie veel beperkingen in de traditionele computeromgeving wegnemen, denk hierbij aan het wegnemen van ruimte gebrek, energie kosten, tijdrovende handelingen en andere diverse kosten.