Hoe werkt de cloud?

De cloud verwijst in de meeste gevallen naar cloud opslag. Cloud opslag is belangrijk wanneer je wilt dat je bestanden veilig zijn of wanneer je vanaf iedere locatie toegang tot je bestanden wilt hebben. De cloud providers bieden allemaal verschillende cloud oplossingen maar de kern is altijd hetzelfde; cloud opslag. Waarschijnlijk ben je zelf op zoek naar een degelijke cloud opslag en ben je benieuwd hoe dat in zijn werking gaat.

Iedere cloud provider werkt eigenlijk hetzelfde. Je krijgt een aantal gigabytes aan opslagruimte en daar kun je vervolgens op verschillende manieren bestanden op zetten. Dit doe je door bestanden te uploaden naar de cloud opslag. De volgende stappen geven een indruk van de werking van persoonlijke cloud opslag:

1. Selecteer de bestanden die je wilt uploaden
Er wordt een backup gemaakt van alle bestanden en mappen die je kiest, de bestanden worden dus geupload naar de server. Zodra de eerste back-up is voltooid, worden vervolgens automatisch eventuele wijzigingen in je bestanden doorgevoerd en hoef je dus niet opnieuw een back-up te maken. Nieuwe bestanden moet je wel uploaden maar worden aan de bestaande backup toegevoegd.

2. Je bestanden worden geĆ¼pload naar de cloud opslag
De cloud provider maakt automatisch een back-up van je bestanden naar de Cloud op verschillende tijdstippen per dag, tevens worden bestanden live gesynchroniseerd naar de cloud opslag. Alle bestandsoverdrachtne naar de cloud zijn veilig en worden bijna altijd beschermd door een 256-bits SSL-encryptie.

3. Toegang tot je bestanden vanaf elke locatie, op ieder moment
Met de cloud sla je bestanden op in de cloud, een veilige externe server. Je bestanden zijn niet alleen veilig, maar ze zijn ook toegankelijk vanaf elk apparaat, altijd en overal in de wereld. De cloud providers hebben de noodzaak voor andere opslag media volledig geƫlimineerd, al je bestanden zijn nu bij je waar je ook gaat of staat.